Zelf aan de slag met zonnepanelen. |
Wilt u zelf een zonnepaneel op uw camper of caravan installeren maar weet u niet wat u nodig heeft dan hebben wij daar doe het zelf pakketten voor. Het pakket bestaat uit: |
- Een zonnepaneel met 0.5mtr kabel en mc4 connectoren. |
- Spoilers. |
- 5 mtr zwarte en rode solarkabel met mc4 connectoren. (van het paneel naar de laadregelaar) |
- 5 mtr twinflex kabel 4mm2. (van de laadregelaar naar de accu) |
- Victron smartsolar MPPT laadregelaar. |
- Dakdoorvoer. |
- Dekalin lijmkit set + activator + handschoentjes + schoonmaakdoekje. |
De RE-8401 UHD S-PVR is de laatste nieuwe 4K ontvanger die Rebox op de markt gezet heeft. Deze kleine ontvanger werkt op het Android besturingssysteem zodat bekende apps zoals bijvoorbeeld Netflix, Videoland, viaplay etc. zelf te installeren zijn.
Daarnaast werkt de afstandsbediening via bluetooth zodat er geen apart ir-oogje meer nodig is. Daardoor kan de Rebox in een kastje gezet worden en toch bediend worden met de afstandsbediening. Handig in campers en caravans.
De Rebox ondersteunt de verschillende Ci modules van Canal Digitaal en TVVlaanderen en heeft Fastscan waardoor de kanalen altijd op volgorde staan.
Opnemen doe je met de Rebox 8401 Android box op een optionele Micro SD Card (128GB maximale groote).
Let op de maximale grootte van deze Micro SD kaart. Opnemen van een andere zender is mogelijk indien deze op de zelfde transponder uitzendt als de op dat moment bekeken zender! Houdt er tevens rekening mee dat zenders en transponders kunnen wisselen indien de provider dat wenst.
Een veelzijdige ontvanger die ook goed te gebruiken is in camper of caravan.
Wil je weten hoe je het Belgisch voetbal kunt volgen via TVVlaanderen? Dat kan bijvoorbeeld met een startersset en een abonement bij TV-Vlaanderen.
Voetbalfans hebben het ongetwijfeld al gemerkt,voor Belgisch voetbal moet je de komende tijd bij Eleven Sports zijn. Via de verschillende Eleven Sport zenders heb je toegang tot al de wedstrijden van de Jupiler Pro League, maar ook tot 1A, 1B, Women Super League, de Cup league en de Super Cup.
En… dankzij TV-Vlaanderen heb je daar geen extra sportpakket voor nodig. De zenders zijn namelijk in de standaard abonnementen inbegrepen. Jouw favoriete matchen bekijken, dat doe je dus extra voordelig.
Naar de voetbal kijken, dat kan zowel via satelliet (Basic en Basic+ abonnement) of via het internet (APP TV Basic en Plus).
Regelmatig komen we 12 volt tv's en andere apparaten, zoals satellietontvangers, tegen die niet beschikken over een gestabiliseerde voeding. Vaak wordt hier een adapter bijgeleverd die van 220 volt een 12 volt spanning maakt om deze te laten werken. Wil je zo'n tv of ander apparaat gebruiken op het 12 volt systeem van je camper dan is het verstandig om te controleren hoeveel spanning er daadwerkelijk geleverd wordt door de huishoudaccu. Bij gebruik van zonnepanelen kan het namelijk gebeuren dat de spanning van de accu ruim boven de 13-14 volt of hoger uitkomt. Een tv of ander apparaat zonder gestabiliseerde voeding kan hier niet goed tegen.
In dat geval adviseren wij om een 12 volt stabilisator te plaatsen zodat de tv altijd netjes 12 volt krijgt, ook als de spanning van de accu hoger is.
Om onderweg tv te kijken via satelliet heb je een schotel, een lnb, coaxkabel en een satellietontvanger nodig. Je kunt kiezen voor een vaste automatische schotel zoals die er zijn van Teleco, Oyster, Alden en Travelvision. Deze hebben als voordeel dat ze makkelijk te bedienen zijn en je hebt je schotel altijd bij je. De nadelen zijn de hogere aanschafprijs en omdat hij vast op het dak zit zul je rekening moeten houden met de plaats van de camper zodat je schotel vrij zicht heeft.
Dan zijn er ook automatische schotels van Travel Vision op een statief (de R7). Voordeel is dat je zelf de plaats bepaalt waar je de schotel zet en het gemak dat je niet zelf hoeft te zoeken. Een nadeel zou de hogere aanschafprijs kunnen zijn.
Als laatste zijn er complete sets met een statief. De voordelen zijn de lage aanschafprijs (al vanaf €209). Nadelen kunnen zijn dat je zelf de satelliet moet zoeken en je hebt meer "losse" onderdelen om op te bergen.
Naast de aanschaf van de hardware moet je nog wel een abonnement afsluiten bij Canal Digitaal of TVVlaanderen om de Nederlandse of Vlaamse zenders te kunnen kijken.
We krijgen vaak de vraag van we hebben de schotelantenne toch niet meer nodig want we kunnen via wifi/4G toch ook tv kijken.Hieronder leggen wij de mogelijkheden uit.
Als eerste hebben we de Wifi Camp Pro. Deze heeft als voordeel dat hij makkelijk het al aanwezige wifi signaal kan versterken. U kunt zonder extra kosten gebruik maken van een veilig internetverbinding. Nadeel is dat het aanwezige wifisignaal sterk genoeg moet zijn.
De volgende mogelijkheid is een zogenaamde mifi-router. Denk hierbij aan de Bente ZTE 4G. U kunt hiermee een wifi verbinding opzetten met een 4G simkaart zoals die in telefoons gebruikt worden.Voordeel van dit systeem t.o.v. de wifi camp pro is dat je niet afhankelijk bent van het aanwezige wifisignaal. Nadeel van dit systeem is het dataverbruik dat behoorlijk kan oplopen als u bijvoorbeeld Netflix gaat kijken.
Dan is er nog een optie die beide mogelijkheden combineert. Denk aan de Travel Vision 4G connect of de Maxview Roam. Voordeel van deze routers is dat ze zowel met een 4G als een aanwezig wifisignaal overweg kunnen. Nadeel van deze is net als bij de mifi routers dat ze data verbruiken.
Veel campers zijn tegenwoordig voorzien van een automatische schotel. Deze zoeken, na een druk op de knop, zelf de gewenste satelliet en na een korte tijd kunt u tv kijken. Het richten van zo’n schotel wordt geregeld vanuit een zogenaamde stuurunit/blackbox. Deze stuurt de schotel aan en als deze de gewenste zoekfrequentie ontvangt zal hij de schotel daarop uitrichten
Het komt voor dat een automatische schotel niet stopt met zoeken en dus rondjes blijft draaien. Dit kan verschillende oorzaken hebben. We bespreken hier de belangrijkste.
Ontbreken van gps-signaal. Er zijn schotels die gebruik maken van een gps-signaal. Als dit signaal niet gevonden wordt zal de schotel ook niet kunnen zoeken. Geef de schotel even tijd om het signaal op te vangen. Dit kan enige tijd duren. Daarna zal de schotel weer goed functioneren.
Er is geen vrij zicht. Sta je bijvoorbeeld achter een gebouw of bomen dan kan de schotel het satellietsignaal niet opvangen. Daardoor kan de stuurunit niet afstemmen op de gevraagde frequentie en zal de schotel blijven draaien. Zoek in dat geval naar een plek waar het zicht naar de satelliet wel vrij is.
De zoekfrequentie is niet goed ingesteld. Zoals gezegd maakt de stuurunit gebruik van een zoekfrequentie. Als deze is gewijzigd of niet goed is geprogrammeerd dan kan de gevraagde satelliet niet gevonden worden. Door het programmeren van de juiste zoekfrequentie is dit probleem opgelost. Vaak kun je de stuurunit programmeren met behulp van een usb-stick of met een smartphone of tablet via bluetooth. Kunt u dit niet zelf dan kunnen wij u daarbij helpen.
Een kapotte LNB, coaxkabel of stuurunit. Het komt ook voor dat er andere onderdelen van de schotelantenne kapot zijn. Door deze te vervangen kun je uitsluiten waar het probleem zit. Mochten de eerdergenoemde oplossing niet werken, zou je een afspraak kunnen maken met ons om de problemen op te lossen.
Allereerst, wat is een lnb?
De LNB is, simpel gezegd, de ontvangstkop op de schotelantenne. De lnb zorgt ervoor dat het ontvangen signaal van de satelliet omgezet wordt van een hoge frequentie naar een lagere frequentie die verwerkt kan worden door de satellietontvanger.
De lnb werkt op een spanning van 13 of 18 volt die wordt geleverd door de ontvanger.
Het kan gebeuren dat een LNB slechts nog een deel van de zenders doorgeeft of dat een lnb spontaan kapotgaat, het is en blijft elektronica hè.
Als deze defect is dan zal de satellietontvanger de melding “no signal”, “geen of slecht signaal” of iets dergelijks aangeven.
Het vervangen van een lnb is niet zo moeilijk. Zet eerst de satellietontvanger helemaal uit (stekker eruit). Zo zorg je ervoor dat er geen spanning meer geleverd wordt naar de lnb en kun je geen kortsluiting maken.
Nu kun je de f-connector (aansluiting van de coaxkabel op de lnb) voorzichtig losdraaien. Eventueel kun je een steeksleuteltje gebruiken.
Nu de lnb los is van de coaxkabel kun je hem losmaken van de schotel. Vaak zit hij vast met enkele schroeven.
Plaats nu de nieuwe lnb en draai de f-connector (coaxkabel) weer vast en maak hem waterdicht met bijv. vulcaniserende tape of vaseline.
Als alles goed gegaan is kun je nu weer kijken naar je favoriete programma.
Delta heeft een tv app uitgebracht voor de platforms Android TV (Google TV) en Apple TV (iOS).
Android TV is door de ondersteuning van een groot aantal merken en modellen online mediaspelers in Nederland veel gebruikt. Daarnaast wordt dit platform door fabrikanten als Sony en Philips gebruikt bij premium Smart Tv’s.
Als je een abonnement hebt bij Delta en een internetverbinding, dan kun je de Delta tv app installeren op de Formuler en tv kijken. En je hoeft geen extra abonnementen af te sluiten.
Daarnaast is deze mediaspeler ook geschikt voor Iptv. Daarmee kijk je vele vrije zenders uit alle windstreken.
Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem eens contact met ons op, wij helpen je graag.
Wil je bijvoorbeeld ook tv kijken op de slaapkamer en heb je (nog) geen smart tv dan is de Formuler Z11 Pro 4K een aanrader.
Wij leveren en installeren Hisense tv's snel bij je thuis.
Ontdek de volgende generatie entertainment. Hisense televisies combineren de nieuwste technologie met een adembenemend design.
Elke Hisense tv is 4K Ultra HD. Hierdoor kun je genieten van een waanzinnig scherp en gedetailleerd beeld.
Precies waar het bij tv kijken om gaat.
De hoogst mogelijke beeldkwaliteit met de nieuwste technieken. Beschikbaar in diverse beeldformaten.
Ervaar natuurlijke kleuren, dynamisch contrast en het gebruiksvriendelijke VIDAA Smart TV besturingssyteem. Dankzij Hisense is een 4K Ultra-HD Smart TV voor iedereen binnen handbereik.
Kijk voor de diverse types en formaten op www.hisense.nl